2011. február 17., csütörtök

Zenei időutazás

Ismét van egy vásárlási tervem. Szeretnék Sony CD-lejátszót venni. Ugyanis az szép és jó, hogy van egy SIGMAtek XM-400 PRO DVD-lejátszóm, mely lejátszik SACD-t is, ezáltal tudom hallgatni a Suara: Yumeji SACD-t. Viszont nem a legjobb, hogy ehhez be kell kapcsolni a TV-t, és hát nem is a legjobb a hangminősége. Nemrég kezdtem el törni a fejem azon, hogy szeretnék egy CD-lejátszót venni. Azért írtam az elején, hogy Sony, mert ilyenünk volt régen. Csak az én nagyon hülye fejemmel olyan 8-9 éve eladtam ... Hogy most mit gondolok magamról, azt inkább ne firtassuk, de akkor még nem gondoltam volna, hogy eljön még az az idő, amikor szeretnék ilyet. Az ok egyszerű: Szeretném a japán CD-imet minőségiben hallgatni. Azt a modellt nem találom, ami nekünk volt (Sony CDP-XE210), de lenne egy másik, amit, ha el tudnék vinni kikiáltási áron, az nagyon  jó lenne: http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/cd_lejatszo/
sony_cdp_195_cd_lejatszo_1443042970.html
 Budapesten van, így nem okozna gondot a posta sem. Meg most nézegetem, hogy nem is lenne előnyös, hogy olyat vennék, amilyen volt, mert annak nincs fejhallgató kimenete, és hangerőszabályzója, viszont ennek van, és hangerőt is lehet rajta szabályozni.

Nagyon szerettem régen ezt a CD lejátszót, elsősorban a hangminősége miatt, bár tudom, hogy sokan mondják, hogy a CD felett már eljárt az idő, én még nem így gondolom. :) Én komolyan, nem is értem, hogy lehet telefonon keresztül hallgatni zenét, még ha fülhallgatóval is hallgatjuk, kötve hiszem, hogy megközelítőleg képes olyan hangminőséget produkálni, mint bármely CD lejátszó. A Sony meg mindig is a minőségéről volt híres (legalábbis a '90-es években biztos, hogy így volt), és ha sikerül ezt megvenni, akkor egyelőre beérem azzal, hogy tudom fejhallgatóval hallgatni, aztán, ha megint lesz egy kis pénzem, akkor veszek szintén a Vateráról egy jobb hangfalat, ha találok olcsón. Már csak a nosztalgikus élmény miatt is nagyon szeretnék venni egy ilyen CD-lejátszót, nagyon szerettem régen azt, ami nekünk volt.

Nincsenek megjegyzések: