2010. április 5., hétfő

Újra Super Mario Kart

Sok év után! Nagyon örülök, hogy végre megvan Virtual Console-on, hatalmas játék! És érdekes olyan szempontból, hogy könnyű megtanulni az irányítást, de profivá válni nagyon nehéz benne. Hát emlékszem, amikor először játszottam vele régen, akkor ment az irányítás elsajátítása gyorsan, de az istennek se tudtam 8. helynél jobbat elérni. Sok időt kell rááldozni, hogy tökéletesen kiismerjük a játékot, és többi Mario Karthoz képest sokkal több ügyesség. Nagyon csúsznak a kocsik, vannak olyan pályarészek, melyek erre külön rásegítenek, hogy minél nehezebb dolgunk legyen. Ott kell sokat ügyeskedni.

Volt is olyan időszak, amikor egy nagyon profi szintet értem el a játékban, köszönhetően (szerintem) elsősorban annak, hogy szeretek Time Trialozni. Ott nagyon sokat mentem. Egyszer Mario Circuit 1-en sikerült 1 perc alatti időt elérni, de az csak egyetlen egyszer, és valami csodával határos módon, azóta sem sikerült felülmúlni azt. És utána meg pont azért kezdtem el megunni a játékot, mert azt éreztem, hogy már túl jó vagyok benne. És ezért is szoktam óckodni attól, hogy egy játékban nagyon-nagyon jó legyek, mert félek, hogy meg fogom unni. Már tapasztaltam ezt.

És most, hogy megvan Virtual Console-on is, nagyon sokáig nem játszottam ezelőtt ezzel a játékkal. Látszott az, hogy van egy tudásom a játékban, de a nehezebb versenyek már nem mennek annyira vissza kell rázódni. Megnyitottam a 100cc-n a Special Cupot, de az a pálya, ami eddig is nagyon nehéz volt, az most is nagyon durva. Ez a Donut Plains 3. Ott nagyon sokat kell taktikázni, az a pálya már komoly játéktudást igényel. Emlékszem, régen sokszor csak úgy tudtam átmenni azon a pályán, hogy kaptam egy villámot, azt elraktároztam az utolsó körre, és akkor továbbjutottam. A Rainbow Road meg nagyon durva. Hát nincs korlát, szűk a pálya, ha egy kicsit is lankad a figyelmed, azonnal leesel. Nem is beszélve az Invincible Thwompokról. Nagyon nehéz az a pálya. Na de most megyek is játszani, mert amilyen nehéz, annyira élvezetes!

Nincsenek megjegyzések: