2010. április 5., hétfő

A-Day

Ismét szeretnék egy blogpostot szánni az én istennőmnek: Okui Masaminak. Bocsánatot kérek minden kereszténytől, meg akit zavar, hogy egy ember istenként szeretek, de amit tőle kaptam a dalai által, ahhoz foghatót még senki nem adott. Na szóval, ma megnéztem az A-Day DVD-t (sajnos még nincs meg eredetiben, de idővel megveszem VHS-en és DVD-n is, ha addig élek is), és nagyon jó volt. A képanyag nem más, mint egy Making of werkfilm, a "labyrinth" dal videoklipjének készítésébe nyerhettünk betekintést. A klip azért különleges, mert 1999. májusában készült Máltán. És mintha a DVD-n magyar rendszámú kocsit is láttam volna. Hát, mi tagadás, titkon remélem, hogy egyszer eljön Budapestre, és találkozhatok vele személyesen. ^^ De 2009-ben is Görögországban nyaralt, biztos azért jön Európába, mert tudja, hogy itt nem ismerik, és nyugodtan nyaralhat. De mit szólna, ha tényleg eljön Budapestre, és leszólítom, hogy kérek egy autogramot a lemezeire, hogy vajon mit gondolna, hogy jutnak el majd' 9000 km messzire a lemezei? Pláne az, hogy egy ilyen kis országban. Mert amikor Máltán elment mellette egy pár ember, úgy azért megfordult a fejemben, hogy én is elmehettem volna mellette! T_T De visszatérve a DVD-re, a fő videójelenet a labyrinth making of videó, és közte van 8 videoklip:

  • Rinbu-revolution: Életképek egy hétköznapi japán reggelből, amikor mindenki munkába megy. Rohanás, a tömött metroállomások, de egy-két vidámabb arcot is látni. Az énekesnőt leginkább utcákon látni emberek között, de egy házban is láthatjuk, ahogy kinéz az ablakon, és figyeli a nagyvárosi élet nyüzsgését.
  • Souda, Zettai.: Itt láthatjuk a zenekarát, kikkel csinálja a zenéit. Egyébént ez is egyszerűbb klip egy japán városban (talán Tokió?) egy hídon áll, ott táncol. Nekem itt nem tetszik a haja. Ezzel a hajviselettel legalább 10 évvel idősebbnek látszik. A Ma-KING albumának borítóképei is akármennyire aranyosak, az a haj egy konszolidált édesanyának állna jól, nem egy 29 éves életerős nőnek. De maga a dal fantasztikus, és a videoklip is nagyon jó ennek ellenére.
  • Birth: Már nem emlékszem, hol készült ez a klip, de biztos, hogy nem Japánban. Kedves dal, vicces videoklip. Akik jogosítványt terveznek most szerezni, azok ne nézzék meg ezt a klipet. ^^' Masami vezet, autóban még két lány. Megállítja őket a rendőr, a lányok meg viccelődéssel megpuhítják, és továbbengedi őket. Még ami érdekes (inkább elvont) hogy Masami becsukja magát egy hűtőbe, és később kijönnek onnan hárman. Érdekes megvalósítás.
  • Shu -AKA-: Egy klip Las Vegasból, a szerencsejáték őshazájában. Mindenhol csillogás, pörög a rulett, ki tudja hol áll meg, felbecsülhetetlen azok száma is, akik a félkarú rablóval próbálják ki szerencséjüket. Masami is szokásától eltérően csinos, ki van sminkelve, odaállíthatnánk a többi nagy sztár mellé, elvegyülne köztük. Tehát tökéletes ellentéte eddigi videoklipjeinek.
  • Never die: A Slayers EXCELLENT OVA dalából koncertklip készült. 1998. őszén, amikor megjelent a Do-can albuma, a lemezbemutató koncertjeiből vágtak össze részleteket, amikor ezt a dalt énekelte. Láthatunk jeleneteket a Tokiói, Nagoyai, és az Osakai koncerteiből, amikor a dalt énekelte. Nagyon jó buli lehetett.
  • Key: Ismét kissé humorosabb videoklip. Japánban készült, táncosokkal járják a várost. Az egyik legérdekesebb, amikor egy irodában unatkozó munkásokat dob fel az énekével.
  • Tenshi no Kyuusoku: Egy érdekes videó, két gyermek játszik angyalokat, akik Masamit vezetik útján. Rájön, ha csak egy kicsit is mosolyog, máris többen szeretik. A helyszín érdekes. Valami autópálya lehet, autók mennek el, egy-két ház fellelhető. Kellemes hatású.
  • labyrinth: És a tematikus videoklip Máltán. Érdekes, hogy az üvegvázák eldöntögetésével szimbolizálják a ritmust. Máltai idős emberek egy pillanatra láthatók a klipben. Hangulatos sikátorok, nevezetességek, egy kis körutazásra hív minket.

A DVD-n extraként láthatjuk a Megami ni Naritai ~for a yours~ making of filmet. Csak egy rövid, pár perces, zeneként a dal instrumental verziója hallható. 2001. januárjában készült a klip, meglepett, hogy semmi hó, Masami lenge öltözékben van. Aztán mutatták, hogy a klip Sydney-ben készült. Meg ölelgeti a kenguru- és koalabébiket. De az egyik legaranyosabb az volt, amikor egy ilyen 2-3 éves kisgyerek kezébe adott valami papírt. ^^' Nagyon tetszett a DVD, remélem egyszer meglesz eredetiben is.

Nincsenek megjegyzések: