2010. március 5., péntek

Super Paper Mario – OVER THE END

Sikerült végigvinnem a Super Paper Mariót. Pontosan 21 óra alatt sikerült. Nem volt annyira nehéz, inkább az, hogy volt egy pár szivatós rész, de Count Bleck, mint főellenség egyáltalán nem volt nehéz. Mostani élménybeszámoló spoilerrel lesz tele, így aki még nem játszotta végig a Super Paper Mariót, és szeretné, ezt a postot hagyja ki. ^^' De menjünk vissza a 6. fejezethez.

Nagy veszélyben van a 6. fejezet világa, ugyanis vészesen közelít a világvége. A hatodik fejezet egy királyságban játszódik, küzdőtéren kell bizonyítani elszántságunkat, ugyanis azt hiszik rólunk, hogy ellenségek vagyunk, és harcolni akarunk. Mario hiába bizonygatja, hogy ez nem így van, hősünknek harcolni kell. Nem nehéz legyőzni a lovagot, de jön a feketeleves. Ugyanis hozza 99 társát, és mindegyikkel külön-külön meg kell küzdeni! A terv az lenne, hogy négy pályán küzdenénk meg velünk arányosan felosztva, tehát 25-25 lovag pályánként. Nincs velük igazán nehéz dolgunk, inkább az, hogy sokan vannak, és így vészesebb. A 20. harcba nagy robaj szól közbe, a világvége záros határidőn belül elérkezik. Inkább elengednek minket, ugyanis csak úgy van esélyünk megmenteni őket a világvégétől, ha a 6-4 pályát megcsináljuk. De sajnos ez sikertelen. A 6-1 pályán még végigmegyünk, de a 6-2 pályánál bekövetkezik a tragédia. Hősünk megmenekül, visszatérünk Flipside-ba. Nekünk vissza kell menni a 6. fejezet kapujába, és ami a szemünk elé tárul az a nagy semmi. Ilyen lenne a világvége, amit a nagyokosok jósolnak 2012-re? 2013-ban így fog kinézni a Föld? Mario körül tiszta fehérség minden. Nekünk gyalogolni kell egy darabig, aztán megjelenik Mr. L, vagyis Luigi negatív alakja. Most is robotban vár minket. A harc kicsit bonyolultabb, de ez sem nehéz. Megnyerjük, és miénk a Tiszta Szív. És ezzel kész a 6. világ.

A 6. és a 7 világ között, amikor beszélünk Merlonnal, megjelenik Dimentio, és mindenkit elvesz tőlünk, csak Mario marad magában. Aztán egy titkos pályára kerülünk, ahol a víz alatti résznél megtaláljuk Luigit. Így ketten leszünk. Luigi magasugró-képessége nagyon hasznos. Ugyanis meg kell menteni Luvbit, vissza kell vinni az anyjához.

Ha ezt megcsináltuk, irány a hetedik világ. Ugyanoda kerülünk vissza. Vissza kell menni a királynőhöz (aki Luvbi anyja), akivel közöljük, hogy a Tiszta Szívet keressük, megnyit nekünk egy ajtót, mely odavezet. Ennyi a 7-1 pálya. A 7-2 már bonyolultabb. Sötétségbe kerülünk, csak körülöttünk van fény. Az a lényege, hogy meg kell találni a három ajtót. Mindegyik logikai feladványt rejt magában. Az első ajtó nagyon szivatós. Ugyanis matematikai feladványokat ad fel, de ilyen bonyolultakat. Felírom, hogy mit kell megoldani, hogy azért mégis mit kell megoldani, aztán a kérdés csak annyi, hogy mi az ő neve. -_-' És még két ilyen kérdése van, aztán átenged minket. Aztán harc Bowserrel. Ismét ellenünk fordul, úgy tűnik, sosem tanul. -_-' Mondjuk hamar észhez tér, de nekem ez elég sok HP-mba került. Aztán még két ajtó van. A második ajtónál is logikai kérdések, és csak a végén mondja meg, hogy hány helyes válaszunk van. Nyilván csak tökéletes válaszok esetben enged tovább. A harmadik ajtó pedig harcba invitál minket. Nem is akármilyenbe. Körökbe osztott RPG harc. Három Chain Chomp az ellenségünk. Érdemes Bowserrel menni. Aztán vége a pályának. A 7-3 a felhők között játszódik. 80 felhő, itt kell a Hercegnőt megtalálni, a 43-as felhőnél van, viszont 1000 éves álomba szenderült. Ahhoz, hogy felébresszük, fekete almát kell adni neki. Érdemes almákat keresni, mert a pálya végén szükségünk lesz egy piros almára, mert a pálya végén lesz egy kis felhő, aki a piros alma hatására óriásra nő, és elvisz minket a pálya végére. A 7-4 főellensége egy Bone-Chilling Tale (vajon ez a neve?), akit az általa "kreált" jéggel kell megölni. Nem nehéz. Miután megöltük, szörnyű titkoknak leszünk tudói. luvbi nem a hercegnő lány, és kiderül, hogy benne van elrejtve a 8. Tiszta Szív, és csak akkor menthető meg a világ, ha feláldozza magát, és átalakul Tiszta Szívvé. Így nincs mit tennie.

Így nem kell sokat tenni, hogy eljussunk a 8. világba. Csak át kell menni Flopside-ba, és ott felmenni a toronyba. A hatalmas fekete kapu, ott van. Minden tiszta fekete ebben a világban. Ugyanis Count Bleck kastélyában vagyunk. Sokféle módon lehet itt eltévedni, titok nyitjára rájönni. Sokat kell átmenni 3D-be. Érdekesség, hogy minden pályának van főellensége, és csak adott karakterrel lehet megcsinálni. Például a 8-1 főellensége O'Chunks, neki Bowser az embere. A 8-2-ben Mimi van, vele Peach akar megmérkőzni. A 8-3-ban Dimentio, vele Luigi akarja összemérni az erejét. Érdekes dolgok derülnek ki itt is. O'Chunks és Mimi amikor legyőzzük őket, hirtelen megváltoznak, és segíteni akarnak nekünk. Senki nem érte... Bevallják, hogy igazából nem akarják, hogy Count Bleck kialakítsa a saját világát. Dimentio nem feltétlen fordul hozzánk. De minden pályán elveszítjük azt az embert, aki harcolt. Így a végére már csak Mario maradt. De amikor Count Bleckkel kell harcolni, akkor megjön mind a négy. Már itt érdekes dolgokat tudunk. Count Bleck valódi neve Blumiere, Tippié pedig Timpani. És ők gyakorlatilag egy pár... Persze a harcot meg kell vívni. Két fázisa van Blecknek, nem nehezek. Azt hinnénk, hogy vége, megjelenik Dimentio, aki egy növénnyel uralma alá hajtja Luigit, és vele együtt Super Dimentio lesz a főellenségünk. Őt sem olyan nehét megölni, de jobban kell vigyázni. És vége a játéknak. Count Bleckről kiderül a valódi énje. Ő csak Tippivel akart boldog lenni. Magukkal viszik a nyolc Tiszta Szívet, átmennek egy másik dimenzióba, és ott élnek boldogan. Nastasia könnyes szemekkel nézi a jelenetet. Tehát az egész játékban egyetlen egy főellenségünk volt: Dimentio. Visszamegyünk Flipside-ba, ahol finom lakomával várnak minket. Még Mimit, Nastasiát, eg O'Chunksot is. És természetesen a világvégétől meg van mentve világunk. És megjelenik a credits.

Nagyon jó játék volt, ez is egy nagyon jó példa arra, hogy mennyire nem az a fontos, hogy már-már hátborzongató legyen a grafika, meg könnyeket fakasztó legyen a történet! Élvezzük a poénos történetet, a fantasztikus játékmenetet. A játék csúcspontja nálam egyértelműen a Floro Sapiens. Azt semmi nem múlja felül, hogy virágok rabolnak el embereket! XD Szóval csak ajánlani tudom a játékot!

Nincsenek megjegyzések: