2017. július 9., vasárnap

Rapszodikus vasárnapi verseny

Pénteken nem tudtam felcsatlakozni a Mario Kart 8 online versenyére, mert hibára hivatkozva mindig ledobott. Ma sikerült felcsatlakozni, de most másoknak voltak hasonló problémái. Ilyenkor több eset is fennáll, például, ha valakinek mégis sikerül felcsatlakozni, de az végül másik szobába kerül, mint ahogy történt az most is. Mi lesz ennek a vége? A pontok ugyan egy táblázatba kerülnek, de egy verseny alatt érthető módon kevesebb pont jár a külön-külön versenyben elért eredményért. Így most ilyen eredményt sikerült összehozni.

Most 80 pontra számítottam magamtól, ettől egy kicsit elmaradtam. Itt-ott engem is megzavart, hogy kivel mi történt, aztán csak valahogy lemegy a verseny, közben Lernie is közvetítette a versenyt a YouTube csatornáján, nála is tájékozódtam, hogy mi történik. Ő ugyan fel tudott csatlakozni, de ledobta a rendszer, így aztán nagy nehezen más játékoshoz tudott csatlakozni külön szobába. Így oda is figyeltem, közben a játékot is irányítottam, úgyhogy többször voltam utolsó, mint szerettem volna. De azért Móki eredményén látszik, ha valamikor, most igazán fals eredményt mutat az egész táblázat, mert ez végképp nagyon sokkal el van maradva az eredményétől. Úgyhogy nagyon furcsa verseny lett az egész. És bosszantó, hogy 2017-ben ilyen lehetséges. Mert az, hogy a Mario Kart Wii-nél itt-ott ledobott a rendszer 2008-2010 körül, arra azt lehetett mondani, hogy rendben van, nem volt kiforrott a rendszer, de most... Nagyon úgy néz ki,  hogy a Nintendo most már állítja át a szerverét a Switch-re, és ez lehet, hogy azzal fog járni, hogy a Wii U-s szervereket idővel lekapcsolják. De ez teória, a valóságot egyelőre nem tudni, nincs ilyen irányú bejelentés a Nintendótól. Függ ez attól is, hogy mikor indítják be a Switch fizetős online szolgáltatását, és hogy ez egyúttal fogja-e azt jelenteni, hogy lekapcsolják a Wii U szerverét, mondván, hogy nem akarnak erőforrást fordítani rá. Idővel minden ki fog derülni, de amilyen gyorsan lelőtte a Nintendo a Wii U-t, nem lenne csoda, ha ez megtörténne.

A verseny amúgy átlagos volt. Akkor jobban örültem a 4. helynek, amikor 9-10-en voltunk, mint akkor a 3. helynek, amikor 6-an maradtunk. Amúgy most már kezd egyre jobban menni az, hogy gomba használata mellett driftelni, erre nehezen áll rá az agyam, hiszen egyszerre legalább 4 gombot kell nyomni, de úgy néz ki, hogy sikerülni fog. Ennyi kiemelkedő eredményről tudok beszámolni, most minden a csatlakozási problémákról szólt.

Nincsenek megjegyzések: