Régóta kívánom a paradicsomlevest, ugyanakkor régóta ott figyel a kamrában a fodros nagykocka. Úgy döntöttem, hogy összekötöm a kettőt, és a paradicsomleves alapba a 2 tojásos tésztát teszem. Maga a paradicsom egyébként is sok mindenre használható, íme plusz egy opció. Sehol nem néztem ki ezt a receptet, teljesen saját találmány.
Hozzávalók
- 50 g vaj, olaj vagy zsír
- 1,5 ek liszt
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 1 mk só
- 1 kk cukor
- Oregánó, majoranna ízlés szerint
- 250 g fodros nagykocka
Elkészítés
- Először a rántást csinálom meg. A megolvadt vajba (én most ezzel csináltam) tettem a lisztet, alaposan elkevertem.
- Majd amikor egybeállt, öntöm bele a sűrített paradicsomot. Az üveg falán maradt paradicsomot egy kis vízzel feloldom, és beleöntöm azt is. Így nem is lesz annyira sűrű.
- Beleteszem a sót, cukrot, plusz ha olaszosabbá akarjuk tenni, meg is fűszerezhetjük.
- Ha forr beleteszem a tésztát, és az előírás szerint főzöm. Csak mivel az alap sűrűbb, értelemszerűen gyakrabban kell keverni, hogy ne égjen oda.
Gyorsan kész van, nekem nem tellett többe 20 percnél. És ízletes is! Ráadásul a vaj egyedi, krémes ízt ad neki. Ha tetszett, próbáld ki! Egyedi ötlettel pedig sajáttá teheted.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése