2025. május 1., csütörtök

Maradékmentő paradicsomos tészta

Régóta kívánom a paradicsomlevest, ugyanakkor régóta ott figyel a kamrában a fodros nagykocka. Úgy döntöttem, hogy összekötöm a kettőt, és a paradicsomleves alapba a 2 tojásos tésztát teszem. Maga a paradicsom egyébként is sok mindenre használható, íme plusz egy opció. Sehol nem néztem ki ezt a receptet, teljesen saját találmány.

Hozzávalók

  • 50 g vaj, olaj vagy zsír
  • 1,5 ek liszt
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 1 mk só
  • 1 kk cukor
  • Oregánó, majoranna ízlés szerint
  • 250 g fodros nagykocka

Elkészítés

  1. Először a rántást csinálom meg. A megolvadt vajba (én most ezzel csináltam) tettem a lisztet, alaposan elkevertem.
  2. Majd amikor egybeállt, öntöm bele a sűrített paradicsomot. Az üveg falán maradt paradicsomot egy kis vízzel feloldom, és beleöntöm azt is. Így nem is lesz annyira sűrű.
  3. Beleteszem a sót, cukrot, plusz ha olaszosabbá akarjuk tenni, meg is fűszerezhetjük.
  4. Ha forr beleteszem a tésztát, és az előírás szerint főzöm. Csak mivel az alap sűrűbb, értelemszerűen gyakrabban kell keverni, hogy ne égjen oda.

Gyorsan kész van, nekem nem tellett többe 20 percnél. És ízletes is! Ráadásul a vaj egyedi, krémes ízt ad neki. Ha tetszett, próbáld ki! Egyedi ötlettel pedig sajáttá teheted.

Nincsenek megjegyzések: