Az utóbbi időkben ismét többet ténykedek a konyhában. Néha szívesen kísérletezek új ételekkel. A kapor ízét régóta szeretem, a kapormártás pedig önálló ételként is működik nálam. Ezt a receptet a TVR-Hét Receptlexikon könyvéből néztem ki, ezt követtem. Annyit módosítottam rajta, hogy nem teszek bele külön sót, mert nem szeretem a túlzottan sós ételeket. A húsleveskockában meg van elég, főleg, hogy a recept szerint kevesebb vízben kell főzni, mint amennyit egy kockát önmagában ajánlott megfőzni. Így pont annyira sós, amennyire én szeretem.
Szóval, megosztanám itt is a receptet.
Hozzávalók 4 személyre (bár önmagában egyedül is megeszem)
- 50 g vaj vagy olaj
- 2 ek liszt
- 1 csomó kapor
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 dl víz
- 1 db. húsleveskocka
- 1 kk. cukor
- 1 kk. só (ízlés szerint)
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
- A kaprot apróra vágom, ahogy a vöröshagymát is.
- Felteszem a húsleveskockát forrni a vízben.
- A vajjal vagy olajjal és a liszttel világos színű rántást csinálok.
- Beleszórom a vöröshagymát és a kapor felét, és alaposan összekeverem.
- Felöntöm az elkészült levesalappal, és így is összekeverem. Erre teszem a cukrot. Illetve aki igényli a sót, az is most mehet.
- Beleteszem a másik fél kaprot.
- Ha egybeállt, leveszem a tűzről, belekeverem a 2 dl tejfölt, aztán újra felforralom.
És kész is van! Egyszerű, és nagyon ízletes. A recept szerint, amikor beteszem a tejfölt, habverővel érdemes elkeverni. Én ezt kihagytam, de el tudom képzelni, hogy úgy még finomabb lesz. Leközelebb úgy csinálom.
A receptet a Pinterest oldalamon is megosztottam, pontosan itt található meg.
Ha majd találok még valami jó receptet, amit kipróbálok, és megjön, megosztom itt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése